6. Zeelandsche Hof


afbeelding route
Wat is er te zien?
In dit open gebied ligt een aantal boerderijen verspreid. De grondsoort van dit gebied bestaat uit lichte kleisoorten, waardoor het land zeer geschikt is voor akkerbouw. Tijdens de route komt u langs prachtige karakteristieke boerderijen die op terpen (hier ‘pollen’ genoemd) zijn gebouwd. Bij hoogwater zorgden de terpen ervoor dat de bewoners droge voeten hielden. Verder vindt u restanten van heggen tussen Kekerdom en Leuth. Deze heggen vormden vroeger begrenzingen tussen de landerijen. Het effect van de landinrichting op de landbouw hangt vooral samen met een verbeterde locatie van de kavels ten opzichte van de boerderijen. Daarnaast kunt u verschillende elementen van de landinrichting in dit gebied zien. Langs de watergangen (weteringen) zijn schouwpaden aangelegd en langs de wegen zijn de bermen verbreed, waardoor ruimte voor laanbeplanting is gemaakt.

Startpunt
Het startpunt van de wandelroute is boerderij het Zeelandsche Hof, Molenstraat 4 in Millingen aan de Rijn.  De locatie is met de auto te bereiken via de Zeelandse Straat vanuit Leuth of Millingen aan de Rijn. De route is gemarkeerd met routepijltjes.

Lengte wandelroute
De totale lengte van deze wandelroute is ruim 3 kilometer. Een deel van de route gaat over het boerenland van de familie Bless.

Toeristische informatie
Terras / Bed & Breakfast / camping De Zeelandsche Hof
Molenstraat 4
6566 JC Millingen aan de Rijn
Tel. 0481-433742
www.zeelandschehof.nl

Tips voor de wandelaar!
  • Honden aan de lijn.
  • De routes zijn tussen zonsopgang en zonsondergang toegankelijk.
  • De routes zijn alleen voor wandelaars bestemd.
  • Het betreden van de boerenlandpaden is op eigen risico.
Deze route is mede mogelijk gemaakt door: Landinrichtingscommissie Ooijpolder, DLG, Provincie Gelderland, Stichting Streekgala, Waterschap Rivierenland en Via Natura

 

Poel bij de grens


Deze poel is aangelegd binnen de landinrichting Ooijpolder. In de hele polder verscheen ruim 3500 m2 aan nieuwe poelen.